Henriette Emilie Finne

Artist painter

Prosess

English text, click here

Prosjektbeskrivelse

Som maler er jeg maksimalist.
Mitt prosjekt er å få mange ulike maleriske motsetninger og kontraster til å møtes i ett og samme bilde. Ett av målene er å få til møter mellom abstrakte ekspresjonistiske virkemidler mot antydninger av mer klassiske tradisjoner. Dette bringer inn mange interessante formale spørsmål om komposisjon, rom og bildeoppbygning.
Maleriene er bygget opp av lag på lag med maling. Akryl.

HEFinne2

Glimt er et stikkord, mellommenneskelige relasjoner, både på åndelige og fysiske plan er et annet. Gjennom antydninger nærmer jeg meg mine temaer. Myter og symboler kobler seg på bildenes fortellinger som underliggende stemmer.  Titlene spiller i denne sammenheng også en viktig rolle.

cropped-hefinne3.jpg

I følgende dokumentar “Den kreative prosess”. Varighet 1 min og 40 sek. kan du se mer om hvordan jeg arbeider i mitt atelier.

“The Creative Process”, fotografert og redigert av Lis D. H. Magnus

 

En beskrivelse av Espen Borling Josefsen, kunsthistoriker

” -Finne er befriende uredd når hun kombinerer figurer og fargeenergier, like dristig som drømmer tillater seg å være. Og hvis drømmer er en relevant linse å se Finnes bilder gjennom, er det heller ingen tvil om at disse drømmelandskapene er underlagt hennes regi.

1-henriette-62-dpi-kopi

Hun holder figurene og fargefeltene i tømme slik at ingen av delene egentlig tar overhånd innenfor billedrommet. Selv når bildene er mettet av farge, tekstur, figur, mønstre og ikke minst, energi – hersker det likevel balanse og likevekt. Bruken av mytologiske vesener, som griffen og kentauren, eller fugler og hester, i samspill med mennesker, er en risikabel sone som lett kan vippe over i det banale……”

dsc_0146-kopi